Συμβουλευτική Ενηλίκων

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική ανταποκρίνονται σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν άγχος, κατάθλιψη, θυμό, διαχείριση κρίσης, χαμηλή αυτοπεποίθηση, διαπροσωπικές συγκρούσεις, υπαρξιακά διλήμματα καθώς και αυτό-βελτίωση και ενδοσκόπηση για την κατάκτηση της γνώσης του εαυτού, της σταθερότητας και της ισορροπίας. Επιπλέον, ανταποκρίνονται σε ειδικά θέματα όπως σεξουαλικές δυσλειτουργίες, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, προβλήματα εθισμού, επιλόχεια κατάθλιψη. Ο Νίκος Βαμβακάρης Μ.Α. δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο της ψυχοθεραπείας.

Συμβουλευτική Ζεύγους

Η Συμβουλευτική Zεύγους είναι ένας τύπος ψυχοθεραπείας που βοηθάει το ζευγάρι να ανακαλύψει πιθανές δυσλειτουργικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές, οι οποίες φθίρουν τη σχέση, παρεμποδίζοντας την ομαλή επικοινωνία. Μέσα στα πλαίσια της ασφάλειας και κατανόσης που προσφέρεται μέσω της θεραπευτικής διαδικασίας, οι σύντροφοι βρίσκουν δυόδους έκφρασης και έχουν την ευκαιρία να εξωτερικεύσουν τις ανάγκες τους, όπως και να μάθουν πως να διαχειρίζονται καταστάσεις μεταξύ τους με λειτουργικό τρόπο.

Συμβουλευτική Γονέων

Ο ρόλος ενός γονέα αποτελεί πραγματική πρόκληση ορισμένες φορές! Δεν είναι πάντα εμφανές για ένα γονέα τι είναι σωστό να πει ή να κάνει, ούτε είναι εύκολο να καθοριστεί κάτι τέτοιο από βιβλία προορισμένα για γονείς. Η συμβουλευτική γονέων είναι χρήσιμη στην επίλυση τυχόν θεμάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά την παιδική ηλικία αλλά και στην εξερεύνηση της φιλοσοφίας που είναι καλό να διαπνέει την ανατροφή των παιδιών. Επιπλέον, η συμβουλευτική γονέων βοηθά στην αποσυμφόρηση τεταμένων οικογενειακών καταστάσεων και εξοπλίζει τους γονείς με δεξιότητες απαραίτητες ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν αμήχανες και δύσκολες καταστάσεις, που όλοι οι γονείς αναγκαστικά συναντούν στην προσπάθεια ανατροφής παιδιών με ολοκληρωμένη και υγιή προσωπικότητα.

Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στην ψυχοθεραπεία, πραγματοποιούμε και Online συνεδρίες για την καλύτερη διευκόλυνση σας μέσω Skype.  Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν τη Συμβουλευτική Ενηλίκων & Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.

Κάνε τη διαφορά

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που ανταποκρίνονται πλήρως στις ατομικές ανάγκες των πελατών. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως σκαλοπάτι, μέσω της οποίας οι πελάτες μας θα αποκτήσουν υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης, είτε εμβαθύνοντας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νου, είτε με την ψυχή είτε και με τα δύο. Όπως έχει πει ο φιλόσοφος, Ηράκλειτος: «Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του». Έχοντας την προθυμία να προβούμε σε ενδοσκόπηση και αναθεώρηση των πεποιθήσεών μας, παίρνουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας και γινόμαστε υπεύθυνοι για την αλλαγή της ¨μοίρας¨ μας προς το καλύτερο.