Μαρκέλλα Καπλάνη

  • M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
  • PgCert. Ειδικής Αγωγής
  • B.Sc. Ψυχολογίας

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρκέλλα Καπλάνη έλαβε το προπτυχιακό της (B.Sc.) στην Ψυχολογία από το Empire State College της Αμερικής και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία μέσω των μεταπτυχιακών της σπουδών (M.A.) από το LaSalle Univeristy. Η κα. Καπλάνη είναι, επίσης, κάτοχος πιστοποίησης στην Ειδική Αγωγή (PgCert).

Η κα. Καπλάνη έχει εκτενή εμπειρία στη συμβουλευτική ενηλίκων, γονέων αλλά και παιδιών και εφήβων. Ειδικεύεται σε θέματα διαπροσωπικά, άγχους, κατάθλιψης και αυτο-εκτίμησης όπως και αντιμετώπιση κρίσης. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε προγράμματα στήριξης ατόμων με ψυχικές ασθένειες στο Κέντρο Ημέρας του Nέου Kόσμου, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους δημότες Αγίου Δημητρίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας που παρέχει ο δήμος.

Είναι επίσης ενεργά δραστηριοποιημένη στον χώρο της εκπαίδευσης, διαφοροποιημένης και μη, διδάσκοντας ειδική αγωγή, δεξιότητες μάθησης αλλά και αγγλικά. Είναι γνώστης στην κατάλληλη αντιμετώπιση μαθησιακών και ψυχο-κοινωνικών θεμάτων όπως αυτισμός, άσπεργκερ, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, χαμηλή βραχύχρονη ή/και μακρόχρονη μνήμη, χαμηλή κατανόηση (κειμένου ή/και λεκτικής), κτλ. Η κα. Καπλάνη έχει διατελέσει Διευθύντρια Προγράμματος Ειδικής Αγωγής σε ιδιωτικό Αμερικάνικο εκπαιδευτήριο, υποστηρίζοντας μαθητές όλων των ηλικιών ακαδημαϊκά αλλά και συμβουλευτικά.

Αυτή τη περίοδο η Κα. Καπλάνη παρέχει συμβουλευτικές κσθώς και εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέσω του κέντρου Γνώμονας Ζωής μα και μέσω Skype ενώ συμμετέχει και στην ομάδα ειδικών της Άννας Δρούζα στο http://www.boro.gr, όπου γράφει άρθρα και απαντάει σε ερωτήσεις αναγνωστών με επίκεντρο την ψυχολογία.

Η κα. Καπλάνη αφοσιώνεται πλήρως σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι ατομικές ανάγκες του καθενός ικανοποιούνται και πως χτίζεται αλλά και διατηρείται πρόοδος. Είναι αφιερωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που εμπλουτίζουν το μυαλό και την ψυχή, προσεγγίζοντας την προσωπική ευεξία και ευημερία ολιστικά και στον πυρήνα της.

Δέχεται κατόπιν ραντεβού.

Για να επικοινωνήσετε, παρακαλώ επισκεφτήτε τη σελίδα Κλείστε Ραντεβού.